torsdag 10 november 2016

Magiska spiror

Får du märken av resåren från dina strumpor? Speciellt efter en hel dags arbete på stående fot, svullnar benen upp. Som ett tack för dagens arbete och väkommen åter, ger strumporna avtryck på benen.

Efter en vristskada, prövade jag stödstrumpor. För svullna och onda ben är det otroligt skönt med sådana strumpor. Det går bra med kompressionsstrumpor också.

Jag tycker att kompressionsstrumpor, låter mer modernt. Något som hippa aktiva idrottsutövare kan använda sig av. Ett coolt plagg, att ha över muskulösa ben. Stödstrumpor däremot, förknippar jag med åderstinna och svullna tantvader.

Jag är förvisso tant. Och hade svullna vader. Nu gillar jag nämligen mina stödstrumpor. Så pass att jag försöker trenda och gå i bräschen, med dessa tajta tuber på vaderna. Jag kan slå vad om, att de gör mina ben mindre svullna, mindre hårda och mer smidiga.

Det är som ett trolleritrick, som funkar varje gång. Även utan Joe Labero. Visst är de svårare att ta på och av, om man jämför med vanliga strumpor. Men vilka under för benen. Mina spiror blir magiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar