fredag 22 juli 2016

Semester eller stressmester

Vad gör du på din semester?
Vi har alla lite olika tycken och smak över hur en bra semester skall vara. De flesta vill ha sol och bad. En del åker iväg en vecka eller två. Allt för att få sin solsemester säkrad. Några bor i husvagn andra i tält. Somliga har eller hyr en stuga, andra tar in på vandrarhem eller hotell.

Sedan har vi de som trivs väldigt bra hemma. De som bara vill vara hemma och ta det lugnt. De gör korta turer på en eller ett par, tre dagar. Utflykter till naturen för att plocka svampar och bär. De Besöker mysiga cafeer och matställen.

En del passar på att träffa vänner och släktingar, vare sig de vill det eller inte. Folk kan åka till djur- eller nöjesparker av något slag. Alla resor kan ske helt oplanerat eller ha varit inbokade så fort man fått veta vilka veckor på sommaren semestern skall gå av stapeln. Somliga vill iväg för att de känner sig rastlösa. De reser än hit och än dit och kan tyckas stressa runt. Men de känner sig effektiva för att de hinner få ut något av sin semester. Även om det är snudd på “stressmester”.

Så finns de där "gör-det-självarna" som vill få saker och ting gjorda på huset, inne i huset/bostaden eller i trädgården/balkongen.

Huruvida du vill vara hemma, resa bort eller kombinera alltihop, så önskar jag att du har/hade/kommer få en trevlig semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar