onsdag 20 april 2016

Fram med Gräsklipparen

Nu är det snart gräsklippartider

Alla som har klippt gräs vet vilket jobb det kan vara. En del trivs med att springa med det miljövänligaste alternativet, då motorn är personen som går bakom och skjuter på. En så kallad handjagare.
Sen finns det de som har bensindrivna klippare. Dels sådana som man likt förbenat får putta och dra på. Men även den självgående varianten, den med lite driv i.
Andra vill att det låter mer och tycker om att sitta på och styra lite större grejer. Det kan då vara bra med en åkgräsklippare om man har en stor tomt eller gård.
För de som inte har så stor gräsmatta men vill klippa stråna ändå, kanske satsar på en eldriven variant.

När det skall klippas gräs hemma hos en själv, tänker man på att nu kommer det att låta i ungefär en timme eller så. Det blir eller så. För så fort man fått gräsmattan ansad så kommer grannarna på att de också skall klippa sina strån. Ofta infaller detta när man själv skall sitta ute och njuta.

Jag vet att man inte kan tvinga folk saker som att låta bli att klippa gräsmattor precis när andra skall till att äta eller fika utomhus. Men tänkte ändå att jag skulle skicka med en uppmaning till alla i kvarter med villor, radhus och sommarstugeområden.
När du hör din granne börja klippa sin gräsmatta. Vänta inte en stund till efter att grannen har slutat klippa sin matta. Var solidarisk och klipp ditt grönområde samtidigt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar