lördag 9 april 2016

Klimakteriesignaler

Är du också i övergångsåldern, klimakteriet?
Då känner du garanterat igen signalerna. Annars kanske du har sett en arbetskamrat, mamma, syster, fru eller andra kvinnliga släktingar eller vänner bete sig som om de vore överhettade.

Ser du en kvinna som fläktar sig smått hysteriskt, även om det är minusgrader ute. 
Har du lagt märke till att när hon sitter i bilen, vill hon ofta ha sidorutan på glänt för att komma åt lite friska vindar.

Eller om fruntimret är inomhus. Då går hon garanterat och öppnar dörrar och fönster. Som någon, kanske du eller den förut överhettade damen, går och stänger igen efter en stund, eftersom det drar kallt.

Hon kan sitta till bords och äta middag och inom loppet av en timme har hon tagit av sig och tagit på sig koftan hon har/hade på sig när hon kom. Och det ett oräkneligt antal gånger. Hon uttrycker sig titt som tätt att: 
“Är det varmt här inne eller är det bara jag?” 
Och fortsätter vifta med händerna framför sig, gärna med en servett eller något annat styvare... papper. Alternativt tar hon tag i sin blus och låter den fläkta in lite luft mot kroppen. Frustar, pustar, blåser och svettas.

Var lugn, hon är inte febrig och sjuk. Jag vet, för jag känner igen signalerna. Hon har bara kommit in i övergångsåldern. Själv funderar jag fortfarande på hur länge till man skall behöva gå för att komma över den åldern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar