lördag 23 april 2016

Hushållsnära tjänster, en robotgräsklippare utan Rut

Min man är rätt glad i nya tekniska prylar. När robotar för att klippa gräs dök upp på marknaden, ville han naturligtvis ha en. Han ville skona sin rygg, eftersom det oftast, nästan alltid, var han som klippte gräsmattan hemmavid. Jag ville skona mina öron samt föregå med gott exempel i grannskapet. Det vill säga att inte störa friden genom att klippa gräs.


Vi hjälptes åt att inhandla och installera vår robotklippare, Sture. Varför ger man en robotklippare ett namn? Det gör man inte med andra gräsklippare, eller?


De första gångerna Sture klippte, stod vi på altanen och tittade på. Som om vi ville se hur den skötte sitt arbete. Var är den nu? Har den fastnat någonstans? Nu kör den dit... och nu till laddstationen.
Vi är nöjda med resultatet. Det är bara att konstatera att en robotklippare är en bra och billig arbetskraft. En investering, utan arbetsgivaravgifter. Inga Rutbidrag behöver ansökas. Inte när vi har Sture. Vårt bidrag till oss. För miljön, för tystnaden, för ryggen och för att slippa klippa gräs själva.

2 kommentarer:

  1. Haha, bästa Sture! Han blir dock farlig om det är så bra väder att man vill ligga och sola på gräsmattan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer ett inlägg om det med, Anna! Skrev det igår. Väntar på värmen så läsaren kan få lite feeling.

      Radera